La jugada d’en Junqueras al President Mas

Una Aliança per la República Catalana. Això és el que ha proposat n’Oriol Junqueras a través de d’un article publicat al diari ARA. Després que el  #divorCiU engegués de forma oficiosa la campanya electoral, el  líder d’Esquerra ha tirat pel dret i ha fet una crida a una pacte que “ultrapassi les sigles” per encarar amb èxit les eleccions del #27S.

Poc li deu haver durat l’alegria al votant convergent que ahir es va treure la xacra Duranista de sobre, al veure que el soci del President inicia projectes sobiranistes sense comptar amb ell. Perquè això és el que ha fet en Junqueras: reivindicar el seu lideratge en un moment que les esquerres semblen haver pres volada.

Els resultats de les eleccions del #24M va deixar ben clar que els aires esquerrosos s’alçaven amb força suficient com per derrotar el bipartidisme. Així, amb la independència a l’horitzó, alguns actius del SíSí advocaven per iniciar la revolució social de forma prioritària, pactant si fos menester amb formacions no independentistes; cas de Procés Constituent amb Podem i Iniciativa i; en certa mesura, d’una CUP que s’ho havia arribat a plantejar.

Amb un panorama confús, i amb ERC convertida en el germà petit de Convergència, la proposta de Junqueras reclama el lideratge de les esquerres independentistes. És a dir, recuperar per a la causa la Forcades i incloure la colla del Fernández a la llista.

El triomf de Junqueras és doble. Amb l’Aliança, si es que es converteix en una llista unitària, augmenta exponencialment les seves possibilitats de convertir-se en el proper president; i alhora limita els moviments de CDC. Després de la ruptura de la federació, els convergents no tenen cap altra opció que tirar endavant el seu projecte independentista, però amb minoria davant l’auge de la llista unitària d’esquerres.

La jugada del líder d’Esquerra garanteix que a les properes eleccions l’indepenentisme tingui tota la representació de dretes i d’esquerres; i minimitzi el factor Podem o les possibles variants de BCNEnComú. I ja posats, que en Mas es quedi una mica més sol.

Foto: Huffington Post

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s