La Forca de Sant Benet apunta al President

Fa un parell de dies, la monja exclaustrada més mediàtica de Catalunya va deixar-se anar reclamant la independència sense CiU i el President Mas. No sé què li ha passat últimament a na Forcades, però el seu discurs trencador ha passat de tenir tonalitats cupaires a tenir-ne d’altres més foscos. Tints de Podem o Iniciativa. De color d’ambigüitat i mitges tintes.

El sector esquerrer de la societat catalana fa temps que s’esgarrifa quan sent el nom de n’Artur Mas. La realitat, agradi o no, és que més enllà de les seves qüestionables polítiques socials i econòmiques, el lideratge del líder de Convergència és el timoner únic del procés. Per moltes manifestacions que s’haguessin fet, i per molta empenta que en Junqueras i en Fernández hi haguessin posat, l’element transcendental perquè la roda seguís girant ha estat en Mas. Acceptar-ho no vol dir aclamar-lo, per cert.

Precisament per aquesta realitat, les paraules de na Forcades sonen a reivindicació política, a l’estil d’aquell que assegurava que no el veuríem mai abraçat a en Mas. Sí, d’en Pablo, amb qui la Forcades s’hi entén, per cert. Ser d’esquerres no implica haver de menysprear constantment el llegat dels convergents. La perdició de tants comunistes i esquerrosos d’aquest país han estat els matisos socials que tanta força ha donat a la dreta. Ells sí que ho tenen clar. Van per feina.

La transformació social no serà si la transformació no és nacional. Això implica abandonar els blasmes reiterats i entendre que sense el President el cotxe no tira. I ara mateix tenim un 600 que no va ni ple, i que si no es cuida com es mereix, quedarà a un voral a mig camí. Necessitarem totes les mans per empènyer si cal, Teresa, les teves, les de n’Oriol, les d’en David i la seva colla, les de les entitats populars i, ho sento, Teresa, també les del President. Que quedi ben clar.

Foto: Lluís Brunet

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s