L’anàlisi qüestionable de n’Espadaler

Si Espadaler veu nítids i inequívocs els resultats obtinguts en la pseudoconsulta d’Unió, el secretari general del partit té un problema. Com el té el Govern i, conseqüentment, Catalunya. Bàsicament perquè l’home amb aital capacitat analítica és conseller d’Interior i serà l’encarregat de negociar amb Convergència la ruta del procés. Incoherències sistèmiques i evident conflicte d’interessos.

No té cap sentit ésser un dels pilars d’un Govern que fomenta polítiques sobiranistes, capaç d’encarar-se amb les cotilles legals de l’Estat i els enreixats dels Tribunals; i alhora defensar que el procés ha de caminar de la mà d’un diàleg bidireccional i harmònic amb Madrid. Espadaler, com ha fet en Duran els últims anys, vetlla legítimament pels lucres del seu partit, però en el seu cas ho fa des del timó de la Conselleria d’Interior. Alguna cosa no quadra.

Precisament com que el missatge “inequívoc” de la #consulta14J no garanteix que l’històric soci del partit del president col·labori enèrgicament en la persecució de les fites plantejades, la presència d’Espadaler al propi Govern no deixa de ser, si més no, qüestionable. Sobretot si el veritable objectiu de la Generalitat és la plena sobirania, i no només el simple dret a decidir. Votar, sí; guanyar, també.

El líder d’Unió ja ha deixat clar que no s’aferraria al Govern a qualsevol preu. Veient les seves intencions poc entusiastes, potser és el propi Govern el qui no ha de comptar més amb la tropa de can Duran. Al cap i a la fi, amb mig partit en contra, i el teixit social observant-los de ben a prop, poca capacitat de moviment els queda. O sumen, o que marxin. Pocs els trobaran a faltar.

Foto: ACN

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s