L’autorentat d’Unió deixa un parell de conclusions

La brillantíssima pregunta que Unió va empescar-se ha estat resposta pel 65% dels seus militants convocats. I la conclusió no podia ser més indefinida. 51% que Sí, 46% que No, el que representa una diferència de 125 vots. Diferència pírrica, com ha dit n’Antoni Castellà. La lectura dels resultats és impossible de precisar tenint en compte l’ambigüitat de la qüestió, però el que és evident és que el lideratge de Duran es troba més qüestionat que mai. Caldran moltes reunions al carrer Nàpols, però ara bé, de la mateixa manera que al proper #27S un 51% favorable a la independència seria suficient per iniciar l’anhelat procés constituent, el resultat de la #consulta14J és igualment legítim pels interessos de la colla d’en Duran.

Hàbil en el cos a cos a Madrid i polític de tendència pactista, el pes de l’etern dirigent d’Unió ha anat davallant a mesura que la flama independentista ha cremat arreu de Catalunya. En Duran, simplement, ja no garanteix la utilitat d’antany. El que no deixa de ser paradigmàtic és la sensació que el que ha passat a ca els democristians podria extrapolar-se al país sencer. Una meitat dels votants volen la independència, i l’altra meitat no ho veuen clar. El conservadorisme permanent és la xacra més defectuosa del caràcter català. Vi aigualit. Una mica de pit, i pocs collons.

El que no té cap sentit, però, és  reconèixer la pregunta com un acte higiènic de democràcia interna. És molt lloable la intenció d’encaminar el rumb del partit segons la voluntat dels militants. Ara bé, en el moment que les respostes donen peu a ambigüitats tan evidents com aquestes, i que els propis polítics han de reivindicar i aclarir el significat del Sí o el No, l’aclamat acte de democràcia es converteix en un lamentable rentat d’imatge.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s