Girona i el futbol

Diuen allò que el futbol és injust. No és del tot veritat, sobretot si es tracta de la Lliga. Per això, el sentiment que ens queda quan el Girona es queda sense el preuat ascens al minut 91 és d’amargor. D’indigesta amargor. I ja posats, de sospitosa amargor. Sempre amb la presumpció per davant, no ens estiressin les orelles. L’actitud del Lugo, 15è, i que s’hi jugava tant com res, ha aixecat algun comentari. Lògic. “Algú no podrà dormir tranquil”, ha dit en Machin. S’equivoca. Dormirà tranquil i exultant. El pla ha funcionat.

El somni de Primera no es trenca aquí. La temporada segueix i ara caldrà superar l’eliminatòria contra el Saragossa, que serà difícil i dramàtica. El problema és la sensació d’haver de recomençar de nou, quan el somni ja es convertia en realitat i s’ha esvaït de manera tan cruel. Al Girona li han tremolat les cames en el pitjor moment, i aixecar-se després de caure així, per molt que ens venguin xerrameques, és un acte de feixuguesa insuportable.

El problema és la imatge que s’ha donat dins i fora el camp, amb aficionats sobre la gespa, dins, i impedint la sortida de l’autocar del Lugo, fora, talment piquets i esquirols de les vagues del carbó de l’Anglaterra de mitjans del 80. Més enllà de la possible sanció que li pugui caure al club (cop d’ampolla a l’assistent, inclòs), ningú de dins s’ha pronunciat per condemnar aquests actes. El dolor i la ràbia són tan comprensibles com inadequats per a justificar el que ha passat. El Girona ha de reparar la seva imatge i seguir lluitant pel que es mereix: ser de Primera.

Foto: David Borrat

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s