Ja pots xiular, si l’ase no es vol moure

El govern espanyol ha convocat avui una de les seves Comissió per denunciar la xiulada dedicada a l’himne espanyol que va retronar al Camp Nou amb la presència de Felip VI, del ministre Wert i d’un senyor militar que feina cara de no poder animar ningú, entre d’altres.

Probablement els assistents de la Comissió ja feia dies que ho tenien anotat a la seva protocol·lària agenda, talment com el comunicat que anunciava la convocatòria estava escrit hores abans que la Marxa Reial comencés a sonar a Barcelona. Això d’incitar a la castedat simbòlica nacional en nom del respecte i la convivència, i després reclamar sancions en nom de la normativa i el “ja estàveu avisats” fa vomitar. I riure. Potser caldrà que tornem a autoimputar-nos per demostrar coherència, decència i dignitat, no només amb els sentiments propis, sinó amb la llibertat d’expressió.

Precisament del dret a expressar-se amb llibertat va parlar-ne amb fulgència n’Antonio Maestre, reivindicant el missatge implícit de la xiulada. Més enllà del rebuig a la marca Espanya, la xiulada representava la prevalença del poder popular per sobre de la norma. Per sobre l’estament polític. Construir ponts, deien. Per tancar les portes del castell quan hi haguem entrat.

AntonioM

Les possibles sancions derivades dels episodis del Camp Nou confirmen que ja es pot anar xiulant, si l’ase no es vol moure. Les bèsties receptores del missatge de l’afició de la final segueixen ancorades a una realitat paral·lela i repeteixen l’immobilisme del 9N. Basar la seva força en la fredor dels continguts normatius és d’una debilitat ciclòpia. Potser és d’aprofitar-ho i vèncer.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s