La primera passa

Doncs sí, “essa, essa, essa, Ada alcaldessa!”. Ja la tenim aquí. El canvi anunciat per les forces emergents ha arribat també a Catalunya. I a la seva capital. L’al·lucinada Colau s’ho ha guanyat a pols. BCNEnComú ha guanyat a la banca.

El #24M es va anunciar com una primera volta de les properes eleccions autonòmiques (ai, que potser algú ja pensa en endarrerir-les i celebrar-les després de les generals) i la conclusió és doblement significativa: l’independentisme no afluixa i les esquerres prenen força. Un altre encert de la colla del Fernández. I en van unes quantes.

La victòria de Colau o l’auge de la CUP explica la nova concepció que la societat té de la política, tocada de mort per corbates massa premudes i clenxes fastigosament repentinades. Els col·lectius populars han pres els consistoris tant a Catalunya com a la resta d’Espanya, i els casos de Barcelona o Madrid expressen el càstig que han rebut els partits més tradicionals: a Catalunya, entre CiU, PSC i PP han perdut més de 430.000 respecte les últimes municipals. Poca conya.

Primera Passa

És curiós que després d’haver escoltat per activa i per passiva que el color del #24M marcaria l’esdevenir del procés (el dia que els polítics deixin estar-se d’apocalipsis gratuïts, potser ens els creurem més), el resultat hagi pres una perspectiva molt més social que nacional. En comparació als anteriors comicis, els vents han pres direccions clarament esquerreres, suficients per relativitzar les conclusions separatistes.

La independència segueix a l’horitzó però amb la novetat que els partits no poden oblidar-se d’una realitat social desgastada per una crisi atroç i una gestió governamental farcida de corrupcions i retallades. El carrer ha exigit un canvi i els més de 340.000 vots que han guanyat les formacions progressistes així ho confirmen.

La sobirania no pot ser prioritària a la modificació del sistema ni la primera pot portar a la segona. Ambdues tenen l’obligació de caminar de la mà i aquest #24M és la primera passa. Endavant.

One thought on “La primera passa

  1. Pingback: La jugada d’en Junqueras al President Mas | Bernat Coll

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s