Cuba, aquell país líder

Sembla que EEUU i Cuba començaran a entendre’s, després de mig segle de bloqueig i d’unes tenses relacions des que Fidel Castro va pujar al poder. Vés a saber quins interessos tindran els ianquis per accedir a negociar un canvi de model en les relacions entre ambdós països. Aquí res esdevé en nom de la convivència i la coherència.

Fins ahir, el gegant americà concebia la petita illa com un reducte de revolucionaris dictatorials, imatge que Espanya també va atiar des de l’altra banda de l’Atlàntic.  Els rics sempre han tendit a reivindicar-se a costa dels més pobres: Cuba mai ha brillat per la seva economia. La seva riquesa rau en una altra banda, tan poc valorada per Occident.

Segons el  Programa de les Nacions Unides pel Desenvolupament, i extret de Wikipedia, el següent llistat mostra la taxa d’alfabetització de tots els estats del món. Curiosament la república bananera dels Castro lidera el rànquing. Espanya? Dóna lliçons d’humanitat des del 56è esglaó del món.

Cuba_Alfabetitzacio_BColl

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s