Els terroristes de la Kasa de la Muntanya

Avui els Mossos han esbotzat la porta de la Kasa de la Muntanya amb l’objectiu de desarticular “una organització terrorista de caire anarquista”, segons cita la pròpia nota de premsa. Pel que sembla, la policia autonòmica, dirigida per l’Audiència Nacional, hauria decomissat ordinadors, mòbils i llibretes dels residents, entre d’altres objectes.

No deixa de ser sorprenent la facilitat amb què s’han relacionat l’anarquisme i el moviment okupa amb el terrorisme, com si dins del casal social s’hi manipulessin bombes entre calada i calada, o com si la societat visqués compungida per la virulència de joves encaputxats d’intencions tenebroses. Parlar de terrorisme anarquista és, simplement, magnificar la realitat per a justificar el desplegament i l’acció policial.

Tampoc és qüestió de permetre que grups antisistema vagin rebentant caixers automàtics en nom de la lluita contra el capital, òbviament; però no deixa de ser contradictori detenir una desena de combatents d’un sistema que ha abandonat la societat a la seva sort, mentre que els seus sostenidors, asseguts en còmodes butaques d’oficines diàfanes, segueixen gaudint d’impunitat moral.

La transformació social ha esdevingut una necessitat fonamental per una ciutadania orfe de protecció política, desemparada per les polítiques restrictives i repressives del poder. L’última Llei de Seguretat Ciutadana (sóm sospitosament pròximes la seva aprovació i l’execució de l’#OperacióPandora), n’és un clar exemple.

Actuar contra els moviments associatius de base, últims altaveus de la reivindicació col·lectiva, limita encara més una regeneració que no pot esperar més; i posa de manifest la poca voluntats de canvi que tenen aquells que han eixamplat encara més la diferència entre rics i pobres.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s