Per què en Junqueras no vol la llista única de n’Artur

Tenim un problema. Ningú és capaç de desxifrar què seria més profitós per l’independentisme en unes eleccions anticipades. O llista unitària o programa compartit. La proposta del President o la proposta del Cap de l’Oposició.

Just en el moment més transcendental del procés, en l’avantsala de l’única eina legal que la Generalitat pot emprar, les eleccions, Oriol Junqueras sembla ser objecte de crítiques per no adherir-se al pla que n’Artur Mas va plantejar des de l’escenari del Fòrum. Per no voler formar part de la llista unitària formada per partits i societats civils.

No és tan difícil entendre les reticències del líder d’Esquerra. I no només pel fet de renunciar a un cos a cos electoral que probablement li seria favorable, que també, sinó pel que representa anar de la mà amb CiU. I què representa? Únicament cal veure el minut 53:00 del següent vídeo, que molt probablement recordareu.

És tan simple com això. Se’n diu corrupció. La ferida més profunda que ha infectat la política durant tants anys i que just ara, en el clímax identitari, la societat comença a netejar de soca-rel. La Terribas va descol·locar tant el President que la seva resposta patètica (“Jo crec que no”) i el seu rictus posterior el van delatar. N’Artur és deixeble dels poders fàctics immutables, fill d’un estament intocable, invisibles per la justícia. El seu lideratge ferm i convençut no pot amagar els seus orígens, envejats en el passat, sospitosos al present.

El President és el penúltim representant de la vella Catalunya vertical, i en Junqueras, com la CUP, no vol embrutar-se les mans en una mostra de coherència partidista, allò que sembla tan antagonista. Acabaran pactant, sí, però el camí s’està fent massa llarga. Massa.

One thought on “Per què en Junqueras no vol la llista única de n’Artur

  1. Si lo que volem (tots) es arribar a la Independència de Catalunya, ens equivoquem si i trobem pels per això o per allò, lo important es arribar a bon port; desprès ja netegerem lo que calgui, i ja es veurà lo que el «poble» vol com a estat sempre, jo crec que en el fondo son unes ganes de destruir per aprofitares dels retalls………….temps al temps.
    «divide i venceràs»…………aquesta es la filosofia de certs polítics, i evidentment això es contrari a la fita que tots desitgem i que per culpa de aquet agosarament no arribarem al nostre somni, reflexionem !!.

    Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s