«Puta Espanya» a Saragossa. Tres-cents euros.

Tres-cents euros de l’ala li cauran a n’Àlex Molina, el seguidor de la Penya que va ser arrestat al pavelló del CAI Saragossa per provocar el públic amb crits independentistes, acompanyat d’una estelada. Segons el jutge, l’arrest no va ser a causa de portar la bandera, tal com denunciava l’ARA al seu titular; sinó per la seva actitud conflictiva.

No cal ser massa viu per intuir que anar a Saragossa amb una estelada, en un esdeveniment esportiu, pot provocar, si més no, suspicàcies. Només cal recordar per anar fent boca que l’honorable alcalde aragonès, el socialista Belloch, ja va proposar en el seu dia la suspensió de l’autonomia catalana.

I no siguem frívols, aquí passaria el mateix, tot i que renego i desconfio de les conseqüències penals posteriors. Els estadis i pavellons esportius s’han convertit en un escenari on el respecte aliè i l’esportivitat són tan habituals com els bitllets liles a les nostres butxaques. Mentre duri un partit, tot s’hi val. I ho dic amb frustració, que quedi clar. Així que això de “Puta Espanya” a la cara dels seguidors rivals, ja escalfats pel que sembla que comporta l’esport, no podia acabar bé.

La desconfiança que em mereix el cos policial no és poca. Per tots són coneguts nombrosos casos de manipulació i abús de poder; pel que intueixo que la suplica a n’Àlex per amagar l’ensenya deuria ser poc amistosa, amb aquella arrogància tan pròpia dels homes amb porres i botes dures. Ara bé, respondre amb crits d’”independència”, titlleu-me de convergent, simplement no tocava.

Que vinguin els rojigualdos a passar-me per la cara els seus lícits “Viva España” pel Palau o l’Olímpic em posarà furiós, és així. I molt. Així que no hi ha eina més eficaç que l’empatia per entendre que a vegades, els catalans, tan senyorials i distingits en les nostres reivindicacions pacífiques, ens passem de frenada. El que va fer l’Àlex no procedia, simplement, per molta llibertat d’expressió que defensem.

El dubte és saber si la multa de 300€ és justa o no, sense avaluar l’anada d’olla de la Subdelegació del Govern de Saragossa, que en demana 4.000. Sigui com sigui, la moralitat és tan clara com coherent: la nostra arma no és el cos a cos ni el conflicte obert. No ens posem al nivell dels que ens desqualifiquen, insulten i calumnien pel fet de defensar els nostres somnis legítims. No caiguem en aquest gran error.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s