L’home que dóna nom al Museu del Barça ja és a la presó

El senyor que porta el nom del museu del FC Barcelona va entrar ahir a la presó de Quatre Camins després d’haver intentat per tots els mitjans evitar l’ingrés penitenciari. Després d’anys de litigis, Josep Lluís Nuñez compleix condemna juntament amb el seu fill. Altra vegada, el club que dóna nom a la ciutat de Barcelona es troba immers en processos extraesportius que, per tant que per una vegada són aliens al seu present, contaminen la seva imatge institucional.

És una evidència que l’entitat blaugrana no pot si més no observar des de la distància les circumstàncies de l’ex president més longeu  de la seva història, però sí que té l’obligació de prendre mesures a nivell de club. Si en el seu dia no es va voler enretirar la samarreta d’Iñaki Urdangarin del Palau Blaugrana, Josep Maria Bartomeu tampoc té la intenció de canviar el nom del Museu, “ja que els seus, són processos que no van ocórrer durant la seva etapa al club”. No fos cas que ens posicionéssim i quedéssim malament amb les altes esferes i els amics de torn. A en Cruyff se’l van treure de sobre força més ràpid, si no recordo malament.

El Barça no pot mantenir-se al marge de la realitat sociopolítica del país, i l’excepcionalitat de les mesures judicials imposades tant a Urdangarin com a Josep Lluís Nuñez han de tenir conseqüències immediates.  Quedar-se de braços plegats és negar el compromís d’ètica i moral que el club presumptament predica, en la línia d’aquells valors diferencials que fan, feien,  del Barça més que un club.

El propi Lance Armstrong va haver de deixar la seva organització benèfica, Livestrong, al considerar que el seu nom contaminava les tasques socials de l’entitat; i el mateix Del Nido va tenir la decència d’abandonar el Sevilla quan va ser condemnat a presó.

El Barça no pot desaprofitar l’oportunitat de llançar un missatge d’implicació social trencant els tòxics lligams que encara l’uneixen amb delinqüents de coll blanc.Els valors no es pregonen, es respecten.

PD: Què tal un Museu blaugrana Hans Gamper?

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s