Espanya és la nostra millor carta. D’Europa, esperem-ne res

El seguici de mitjans internacionals que el 9N va portar a Barcelona va alleugerir molts catalans per aconseguir allò que n’Artur Mas reclama: portar el conflicte català als aparadors europeus. Sembla que únicament amb el testimoni de periodistes arribats d’arreu, les cadenes jurídiques de l’Estat es fondrien per por a mostrar al continent tot l’immobilisme i incoherència que l’executiu espanyol fet arribar fins ara.

Hi insisteix el President Mas en una carta a The Guardian on demana obertament el referèndum genuí. Després de la compareixença de Rajoy, tots sabem que això no ocorrerà, i l’única escapatòria de la zona de conflicte (després dels ciberatacs, querellar-se contra Mas és la confirmació que el xoc ja s’ha produït) són unes eleccions anticipades que faciliti un resultat de Sí o No.

Picar a la porta de la Unió Europea no servirà de res, per molts suport moral que ens puguin fer arribar els editorials més prestigiosos del món, Bloomberg inclòs. La UE ja va mostrar el seu alleujament després del No escocès, i res fa pensar que la seva empatia identitària arrelarà a Catalunya.

Volem creure’ns més del que som, que no és poc, però no oblidem que ningú depèn de nosaltres i ni, encara pitjor, ningú ens deu cap favor. No tenim res a oferir més enllà d’una utopia nacional-democràtica que sura per sobre les lleis de mercat i comerç europees. Així que el més sensat és seguir jugant la carta Rajoy a favor del Sí-Sí, i aconseguir més adeptes per la causa en un efecte bumerang tan eficaç com poc  sòlid.

Els catalans vam sentir-nos atacats quan ens van voler tombar el botifarrèndum popular, allò que vam acceptar de mala gana com a segon plat. Ara sembla que la Fiscalia vol perseguir el cuiner per no haver acatat el Tribunal Constitucional. Si Europa no ha dit res fins ara, no canviarà d’idea. Deixem-nos estovar una mica més i premem les dents. Aguantem i que el Sí-Sí guanyi algun adepte més, que recordem que no anem pas sobrats. Espanya és la nostra millor carta. Juguem-la, convoquem eleccions i guanyem.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s