Heus aquí la meva teoria conspiratòria contra el 9N.

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, s’ha deixat anar aquest matí a Catalunya Ràdio assegurant que els Mossos obeirien les possibles ordres judicials d’enretirar les urnes del 9N de qualsevol institució pública. “Però no crec que arribem a aquest extrem”, ha afegit, com si la realitat política catalana es trobés en un moment de plàcida calma.

Ahir parlava irònicament sobre com de burros podem arribar a ser, els catalans. Avui em pregunto seriosament si el Govern creu que som imbècils. Què vol dir que els Mossos enretirarien les urnes? A què juguem? No era un acte reivindicatiu en nom de la llibertat d’expressió? No vam denunciar l’Estat per abús de poder? No estàvem tots d’acord que la negació del nou 9N atacava directament el poble català? No havíem acceptat que era una qüestió de dignitat? Que el màxim càrrec dels Mossos d’Esquadra, membre de l’executiu català, accedeixi a treure les urnes del dret a decidir és un acte d’una hipocresia tan repugnant, que només la pròpia menció d’aquesta possibilitat hauria d’haver estat rectificada immediatament.

A no ser que tot plegat sigui, digueu-me malpensat, una estratègia malèvola de Convergència per intoxicar la festa, acusar-ne a Espanya i mirar de reconquerir les enquestes com a cavall de batalla visible del procés català. El poder té aquestes coses, no?

  1. Fernández Díaz, ministre d’Interior, va dir ahir que estava convençut que la policia catalana compliria la llei.
  2. La llei diu que el Govern no pot, de forma institucional, fer servir espais públics per al 9N.
  3. El coordinador del partit del Govern, Josep Rull, ha assegurat que l’executiu català s’implicarà activament en el funcionament del 9N
  4. El funcionament del 9N serà vetllat pels Mossos d’Esquadra.
  5. Els Mossos d’Esquadra complirien qualsevol demanda judicial de l’Estat segons l’Espadaler.
  6. L’Estat ja ha mirat d’aturar de totes totes la consulta, i l’última carta pot ser el desmantellament de les urnes.

A ningú més li grinyola la història?

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s