Acceptem-ho. Els catalans som uns burros.

Entre ahir i avui Twitter s’ha omplert de fotografies de tancs i blindats de l’exèrcit espanyol que sembla ser es dirigien cap a Catalunya. Més enllà del motiu de les seves maniobres, “rutinàries” segons fonts de Defensa al 3/24, l’entrada de combois militars en un context polític tan caldejat no deixen de ser colpidores, alhora que dissonants amb el procés. Si parlem de Drets i Llibertats, la presència pública de professionals de la guerra embafa. I espanta.

Potser precisament aquest és l’objectiu d’uns moviments tan inapropiats com presumiblement estudiats. O potser simplement els alts càrrecs de l’exèrcit estan en la línia dels seus soldats (només cal recordar que Defensa va rebaixar fa deu anys el límit del CI de 90 a 70, el que es reconeix com la frontera entre la normalitat i la subnormalitat). Sigui com sigui, veure senyors vestits de verd amb cara de dolents i amb metralladores de 10 kilos a les espatlles acolloneix.  Jo ja dic públicament que si les coses van mal dades, un servidor buscarà l’exili a Andorra, Suïssa o Leichestein, per dir tres països a l’atzar.

Però les coses no passaran d’aquí, no fotem. Els exèrcits occidentals es mantenen per donar vigència a l’OTAN i perquè a en Putin se li creua el cable de tant en tant, però el món ha variat tant en tan poc temps, que és impensable (impossible?) que els militars espanyols siguin utilitzats per controlar la realitat institucional catalana. Europa no es permetria alimentar un be negre de tal dimensió; i sense Europa, a Espanya ja haurien tancat la paradeta fa temps.

Així que tothom tranquil. Mentre carros de combat circulen per La Panadella, aquí abonyeguem cassoles pels balcons en nom de la dignitat i l’honor. Molt català. Ens agrada respondre les actituds toreres amb mirada de burro, en una mostra de superioritat moral que ens encanta.

Som així, i que duri. La nostra força s’anomena coherència i contra això no hi ha llei que s’hi resisteixi. Si ens tanquen els instituts, prendrem el carrer. I no per combatre, com tants senyors amb insígnies desitgen, sinó per celebrar la millor Festa Major de la història. La festa de la democràcia. Els catalans som així. Tenaços, perseverants i incansables. Com els burros.

2 thoughts on “Acceptem-ho. Els catalans som uns burros.

  1. Pingback: Heus aquí la meva teoria conspiratòria contra el 9N. | Bernat Coll

  2. Davant de situacions com l’actual que poden posar de molt mal humor, val la pena no perdre el sentit de la ironia, ni la paciencia ni la tranquil.litat.
    M’agrada el teu escrit.
    Endavant i trons!

    Le gusta a 1 persona

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s