Sobre El Mundo i Xavier Trias

Quan El Mundo va publicar a primera pàgina que en Xavier Trias també estava infestat per aquest mal endèmic polític anomenat corrupció, poca gent es va posar les mans al cap. “Un altre”, era la reflexió que fàcilment imperava en una societat avesada als escàndols dels seus governants. Evidentment, com tots, l’alcalde de Barcelona va fer una crida al seu honor, insistint en la seva innocència i assegurant que emprendria mesures legals contra El Mundo.

Però a diferència de la resta, Trias no va amagar-se ni va delegar les declaracions corresponents a un prestigiós bufet d’advocats. Tampoc va reclamar presumpció d’innocència ni, el més revelador, va mostrar-se “tranquil i confiat amb els procediments judicials”. En dissimilitud del que és habitual, l’edil barceloní va mostrar-se indignat, cabrejat i irritat. I amb cara de molt mala hòstia, per cert. No he conegut cap innocent que es mostri serè quan l’acusen de tenir 13 milions a Suïssa. És impossible.

Potser és precipitat avalar el certificat de l’USB com a prova definitiva de la innocència d’en Trias, però sí és conclusiva del grandíssim poder que els mitjans espanyols tenen i de l’estreta relació que tenen amb la maquinària de l’Estat. En Jofre Llompart en parlava en un interessant article la setmana passada i no ho podem oblidar. Els mecanismes centrals ja van disparar contra els Pujol amb encert en un moment essencial del procés, i han tornat a utilitzar El Mundo per filtrar informacions que ara semblen buides de fonament contra l’alcalde de la capital catalana. Ara tocarà reafirmar-se per no fer allò impensable: rectificar o disculpar-se per aquesta  gravíssima manipulació.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s