Ells, corruptes

Ho ha il·lustrat perfectament en David Fernández en un tuit on denunciava la necessitat del govern estatal de difuminar l’escàndol de corrupció iniciant la prohibició del nou #9n. Afegia allò de #QuinPaísMareMeua. Jo hi sumo un #QuantaRaó.

A la tarda ha sortit en Rajoy amb cara d’afecció per demanar disculpes pel merder, l’enèsim que esquitxa Partit Popular i PSOE. Ahir l’Esperanza, gata maula, va tirar de populisme fent una crítica ferotge a la corrupció popular en un al·legat  de misericordiosa comprensió social: “estic tan indignada com la majoria de la gent”. Gràcies, oh, Esperanza per la teva empatia social i proletària; però abans de la teva bondat potser haguéssim preferit que denunciessis, des de dins i d’una vegada per totes, les inacabables immundícies dels polítics. Dels governants. Dels poderosos.

Perquè no és normal que ens haguem tornat immunes a la corrupció. No és coherent que emergeixin les desvergonyes dels qui ens manen i actuem com si sentíssim ploure. Els potentats triomfaran en el moment que la indiferència ens converteixi en testimonis silenciosos de la injustícia social. I no ho podem permetre.

Ho ha sabut aprofitar en Pablo Iglesias i la seva tropa, de qui ahir en parlava, i el discurs del qual sembla ser l’alternativa eficaç per expulsar els mentiders i aprofitats del poder. No combrego gens amb el seu personalisme, però la realitat és que sembla que els grans partits polítics li estiguin preparant l’estora vermella. És hora de canviar el sistema des de dins, i si els grans partits no s’adonen del risc que corren, les properes eleccions tindran grandíssimes dificultats per mantenir l’status quo i els seus pactes amagats. Ja tocava.

Podemos, Guanyem, la CUP… les alternatives apareixen empeses per la necessitat de reescriure el present socio-polític, i la seva gran sort és la incompetència imperant de socialistes i populars en no voler aixecar la catifa de casa. La corrupció no pot tolerar-se més i les variables polítiques ja han arribat. Benvingudes.

One thought on “Ells, corruptes

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s