Soraya: Ara sí que l’heu cagat.

Plou sobre mullat. El govern espanyol ha iniciat els tràmits per estudiar la possible impugnació del #9n2014. Altra vegada. A vegades dubto si el Mariano Rajoy és un aliat del President Mas i els dos tenen un pacte secret per assolir la independència de Catalunya. Perquè si no, no s’entén.

Catalunya sencera va arrufar el nas fa exactament deu dies quan Artur Mas va explicar al món la seva alternativa al veto del Tribunal Constitucional. Tots érem conscients que una votació sense caràcter oficial era una altra mobilització independentista,  l’enèsima fotografia popular per mostrar a Europa, però amb una clara manca de rigor que afeblia els anhels identitaris catalanistes. Una espècie de sopa aigualida. I sense sal plebiscitària.

Malgrat la desil·lusió pel trencament de la unitat i la depreciació del #9n2014, el nou escenari obligava a la societat a no deixar-se endur pel desànim, a seguir protagonitzant gestes rere gestes a l’espera d’unes eleccions que no acaben de prendre forma. Ara, pel que entreveu l’executiu espanyol, Catalunya pot quedar-se sense el seu dia D. Sense #9N.

El fet és que si Catalunya no té opció d’exercir la seva opció (que no dret) a vot, el gran perjudicat serà el propi govern de Madrid, incapaç de treure benefici polític a les esquerdes visibles de la façana de la Generalitat. Era tan fàcil com ometre la nova consulta en nom de la buidor jurídica i acusar el President de voler mantenir-se al càrrec al negar-se a fer plebiscitàries urgentment. A posar el dit sobre la llaga menyspreant una consulta que no agrada, ni molt menys, a tots els catalans; i sense estructura oficial reconeguda. Tampoc era tan difícil.

Però no, Espanya segueix volent fer desaparèixer un problema en nom de la justícia, com un infant que es creu invisible quan es tapa els ulls. “On és Catalunya?”, canta la Soraya. “No hi és!”, respon en Mariano amb una les mans cobrint-se els ulls. Ja ho van provar a Euskadi sense massa èxit no fa tant. Si la ineptitud pogués anomenar-se , es diria Rajoy.

Tornar a  prohibir la consulta permetrà als catalans a denunciar encara amb més arguments la immobilitat central, amb l’afegit que la celebració del #9n té una grandíssima càrrega popular, malgrat la pròpia empenta del Govern. Ja no és un acte contra l’executiu de Mas, sinó una ofensa contra el poble de Catalunya disposat a menjar-se les sentències del TC però amb esperit de sometent. Carregar-se el decret era atacar el Govern. Tombar el #9n és sagnar el poble. I ara sí que l’han cagat.

3 thoughts on “Soraya: Ara sí que l’heu cagat.

  1. Està molt bé com ho expresses. Realment l’han ben cagat si ho prohibeixen, però sí crec que ho faran perquè el que passa és que estan CAGATS.
    En un principi se’n fotien d’aquesta «merda» de consulta però a mida que veuen que pot ser un èxit els hi agafa la cagarrina.
    Hi ha molts 9N a la vida. Salut!

    Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s