A batzegades

A poc més de dues setmanes de la consulta i una setmana després de l’anunci oficial d’Artur Mas, els 20.000 voluntaris requerits per a portar a terme la consulta ja s’han aconseguit. Més de 30.000 persones s’han posat a disposició del Govern per a ser adjudicats per tot allò que sigui menester, transport de persones a peu d’urna inclòs.

La vicepresidenta, na Joana Ortega, s’ha felicitat per la predisposició popular, assegurant que a major nombre de col·laboradors, més gran podran ser els plantejaments electorals. Res destacable si no fos perquè ens trobem a les portes de la consulta i qualsevol modificació, per millorar-la, serà un altre pas improvisat.

Anar a batzegades. Aquesta és la sensació que desprèn l’executiu català. La sensació d’haver d’anar a córrer cuita per poder alçar la bandera d’“hem votat i us hem escoltat”, quan la realitat és que el punt on ens trobem actualment és quelcom que molts intuïem. No la pseudo-consulta en sí, que critico com a solució d’emergència, sinó la impossibilitat de celebrar el referèndum genuí. Fa més d’un any que el govern espanyol anava avisant que tombaria el #9n2014, com així ha estat. Temps per buscar solucions, n’hi havia.

No entendré mai què esperava el President a pactar una alternativa digna amb la resta de partits, sense haver de caure en un #9n2014 tan personalista. Sí, es posaran els mitjans adequats perquè tothom pugui tenir les paperetes al costat de casa, però això no pot tornar a dependre de la força popular, de milers de voluntaris abraçats a una esperança.

El Govern celebrarà la festa consultiva com un èxit particular, quan l’esdevenir d’aquest dependrà única i exclusivament de la gent de bona fe; aquella que en Pujol va mencionar en la primera carta inculpatòria. Sense ells el #9n hauria estat un desastre logístic i polític; una autèntica victòria pels ben vestits de Madrid. No ho oblidem.

Un projecte de país ha de tenir estratègies per batre’s amb tots i contra tots, marcant uns objectius a curt i llarg termini. La fugida cap endavant d’Artur Mas en nom del nou #9n, no saber encara on votarem, o l’espera partidista per decidir el format de les properes eleccions, són mostres que s’han perdut els  temps dels esdeveniments des dels despatxos de la Generalitat. No, a batzegades les coses no sempre surten bé.

2 thoughts on “A batzegades

  1. Un pas tan important com el que preten part del poble de Catalunya no el pot portar endavant un president sol. I tant que necessita la força de tots els que volen aquest pas!!!
    No és tan difícil: tots els partits sobiranistes han de tirar del carro, animar la gent i fer tots els possibles per a que voti el màxm nombre possible de gent i per a que la denostada pseudoconsulta es transformi en tota una avalanxa de gent a votar. Encara que no tingui valor jurídic, tampoc l’altre el tenia i ni que hagués estat un referèndum, tampoc hagués estat vinculant. ANEM TOTS A DONAR LA NOSTRA OPINIO el 9N

    Me gusta

  2. Recorda que ERC no es va voler «embrutar» entrant al govern. Sembla com si governar no els importés no fos que descontentessin alguns i perdessin vots.Tots, absolutament tots (la CUP només són tres) parlen i actuen amb tactisme, per als seus, no pel país. Artur Más va parlar de votar amb legalitat i esperava fer-ho amb la llei de consultes catalana; però ni això. Davant la tessitura de prohibir-ho tot i amb el poder de l’estat, hi ha gaires sortides? No ha estat gaire conciliador l’Oriol…
    Només parla de la DUI. Sap del tot el que això significa?

    Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s