President, convoqui eleccions

President, convoqui eleccions. Ho ha dit la Carme Forcadell i ho reclama la societat catalana. Negar-s’hi en nom d’una llista comuna és mostrar de totes totes que per sobre de Catalunya i el propi procés hi sura la voluntat de no sotmetre la Presidència a votació tradicional, a no voler batre’s amb Esquerra. Espanya no ens deixarà votar, d’acord, i serà l’enemic, també, però Artur Mas tampoc és conseqüent amb el seu discurs. La qüestió no és votar per votar – el #9n2014 – sinó votar per decidir.

President, convoqui eleccions. I no enviï en Josep Rull a donar la cara a Plaça Catalunya per vendre la consulta. Ja hem sentit massa vegades allò de “Els catalans volien votar, i votaran”, com si el #9n fos un triomf polític del Govern. Penjar-se medalles en època d’incertesa és un acte d’un individualisme vanitós, President, impropi de la responsabilitat del seu càrrec. Com tampoc és necessari reclamar la participació a la consulta “per enfortir el múscul a ulls del món”, segons en Rull. Potser es van perdre la Diada. Les mobilitzacions eren reclamacions. Ara calen determinacions.

President, convoqui eleccions. Abans de Primavera de 2015, ha dit la Forcadell. I recuperin la unitat perduda. El missatge ha estat clar, en un emocionant nomenament personal a tots els polítics implicats. El més llest de tots, en Junqueras, s’ha posat a repartir petons a totes les iaies i avis presents en un clar acte de pre-campanya. En nom de la independència, evidentment. He trobat a faltar en Joan Herrera i els representats de les CUP, o almenys no els he vist. Anar-hi era mostrar la intenció de reprendre un camí que torna a fer pujada en el moment decisiu, suportable amb l’empenta de tots.

President, convoqui eleccions. I ni se li acudeixi menystenir el missatge d’Assemblea i Òmnium. Sempre han estat al seu costat i per primera vegada han mostrat els límits infranquejables. Fins aquí hem arribat i les dilacions han de deixar pas a escenaris nítids i transparents. La polítics s’ha d’allunyar del Joc de Trons en què sembla instal·lada als despatxos de la Generalitat. Per cert, a l’Alícia ningú la va avisar que la convocatòria era avui, i no pas el passat diumenge?

President, convoqui eleccions. #FemUnPasEndavant

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s