El monstre alimentat

Des del moment que Artur Mas va firmar el Decret per a la consulta, la televisió pública ha emès amb freqüència la campanya informativa del 9N.

Feia patxoca veure una seqüenciació de la pròpia marca, el #9N, repartida en situacions quotidianes del nostre dia a dia, com si en el fons, la celebració de la pròpia consulta fos quelcom assimilat per tothom. «Votar és normal en un país normal», diu l’eslògan.

Més enllà del significat de l’inici d’una campanya d’aquesta magnitud, històrica, em pregunto sobre la necessitat de realitzar aquest pas amb la fermesa que s’ha fet, sobretot per la força dels tentacles jurídics amb què el Tribunal Constitucional ha abraonat la llei catalana. I no és qüestió de posar en dubte la legitimitat del Govern per engegar la maquinària mediàtica, sinó de prendre consciència sobre l’impacte que aquesta té, o tenia, en la nostra societat, la catalana.

Sabent amb antelació que la llei del Govern tindria una curta vida, agradi o no,  la pompositat i grandiloqüència amb què ens havia arribat la campanya no podia ser considerada menys que frívola. I no per la seva legalitat, demostrada, sinó per la lleugeresa amb què es jugava amb els anhels  i desitjos de milions de persones. Que no és poc

Artur Mas ha assegurat reiteradament  no tenir dret a demanar res més a una població que ha iniciat i conduït un procés tan inesperat com emocionant i sentit. I pretendre que els catalans entenguem per què La Nostra ens assegura avui #EstemConvocats9N oficialment quan demà #EnsLaFotran constitucionalment, no deixa de ser un doble joc de cara a la galeria. I la societat catalana no mereix ser espectadora d’una partida d’escacs televisada. Vol evidències. Exigeix certeses.

El Govern té tanta responsabilitat en moure fitxa política com cuidar els missatges interns. Els catalans han anat molt enllà. Han empès més que mai. Que ningú utilitzi els seus somnis. Cap més missatge polític. Cap més missatge eteri. Que els convoquin quan puguin, que esperaran. Però que els missatges siguin reals.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s