L’instant que Artur Mas ha parlat sense dir res.

El President Mas s’ha mostrat en forma. Ferm, àgil, ràpid. Convençut del seu lideratge i del rumb que la nau General està prenent malgrat el motor s’espatlli en ocasions i el vent no infli les veles tant com li agradaria. S’ha guardat algunes previsions i estratègies futures en nom de no donar pistes a l’adversari però s’ha pogut entendre entre línies que en cas d’eleccions, la pregunta de la consulta aniria inclosa al programa dels partits polítics: “Els catalans votaran la qüestió plantejada”, ha dit després de no voler confirmar ni endinsar-se més en la qüestió electoral.

Avui Mas ha defensat el seu projecte unitari i s’ha confirmat com a President del país més enllà dels convergents. L’entrevista hagués estat un èxit rotund de no ser per un petit detall: la tensió que se li ha marcat al rostre quan la Terribas li ha plantejat sense vacil·lació allò de “Vostè està net de corrupció?”. I ha dubtat. Ha dubtat un instant, un moment massa curt com per argumentar o justificar res en contra d’ell, però suficient com per témer que darrere d’aquell calfred farcit de pànic, com cantaven Els Amics de les Arts, hi havia alguna realitat obscura. No, no tinc motius ni dades per acusar ningú, però la realitat és que a vegades les mirades o els silencis tenen més força que qualsevol mot. I la Terribas ha posat el dit a la llaga.

Dir allò de “tots podem tenir  falles” no és una resposta tranquil·litzadora per a una societat que depèn en excés d’algú estretament lligat al pujolisme. I ja sabem en quina situació es troba el pare. Com tampoc és del tot intel·ligent tractar de “no delicte” la confessió d’en Pujol. A vegades tractar amb justícia les falles alienes és el primer pas per reparar els errors i l’honor. L’entrevista havia de magnificar un dia històric per Catalunya, però com digué el propi Pujol, decisions que es prenen en un segon poden condicionar tota una vida, i el moment de dubte de Mas pot significar la confirmació d’un passat fosc. Per tan sols un instant.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s