Salven els mobles en un mal partit (3-3)

El Barça B ha patit per puntuar. / Foto: Àlex Gallardo.

El Barça B jugava aquesta tarda amb la intenció d’oblidar-se de la desfeta de la setmana passada contra el Mirandés. El rival, un Numància que encara no sabia què era guanyar a domicili, arribava al Mini amb la urgència d’allunyar-se del pou de la classificació, on són dissetens.

Eusebio, qui havia demanat durant la setmana augmentar el nivell de joc,  ha introduït canvis significatius respecte el partit anterior. Oier ha desaparegut de la convocatòria, Sergi Roberto descansava a la banqueta i Luis Alberto tornava a ser la punta de llança de l’equip.

El partit ha començat més agitat del que el filial ens té acostumats, atacs més directes i verticals. Luis Alberto, al minut 1, i una cavalcada de Deulofeu des de mig camp han fet intuir al respectable que la calma i la paciència no havien entrat al camp amb l’equip. Com en l’últim partit al Mini, l’equip ha mostrat algunes indecisions al mig del camp que el Numància ha provat d’aprofitar sense fortuna.

Amb el pas dels minuts, però, l’equip s’ha anat sentint més còmode i les ocasions arribaven amb més fluïdesa. La pressió visitant ha obligat el Barça a buscar l’esquena dels sorians, que inicialment han patit per tapar els forats per on s’esmunyien la velocitat de Deulofeu i les internades dels segona línia.

Ha estat precisament el de Riudarenes qui ha regalat el primer gol a Lobato. Al vèrtex esquerre de l’àrea gran, el jove extrem ha fet gala de les seves qualitat que, després de semblar que pecava d’individualista i d’abusar de regats, ha creuat la pilota per fer-la arribar en peus amics.

El gol ha confós el Numància, que no ha sabut respondre a la possessió local, avui comandada per Rafinha i Espinosa, i que tremolava cada vegada que Deulofeu agafava la directa. Un dels seus eslàloms a la mitja hora de joc ha estat a punt de portar el segon al marcador, però la pilota se li ha quedat massa llarga quan Herrerín ja estava al terra.

Resposta del Numància

El partit ha semblat patir un canvi radical en el moment que els equips tornaven al camp a la represa. Amb una actitud molt més agressiva han posat a prova els reflexes de Masip amb un perillós cop de cap i amb un xut a boca de canó. A la tercera, després d’una jugada de mèrit visitant i una passada picada, Jaio ha enviat la pilota a la xarxa. Empat al marcador i la sensació que el filial s’estovava

A la segona divisió els errors es paguen cars, i sembla que el filial no corregeixi els problemes que l’han dut a perdre més punts dels que deuria. De tècnica exquisida, els joves del planter són probablement superiors a la majoria dels equips de la categoria, però mostren massa sovint certes desconnexions que acaben pagant al marcador. Eusebio no s’ho ha pensat i ha fet entrar Sergi Roberto, Dongou i Femenia per mirar de recuperar el timó del partit, però aquests canvis no s’han traduït en ocasions de gol. Un xut de Luis Alberto que ha marxat fregant el pal al 70’ ha estat l’única arribada franca. La resta, descontrol.

Descontrol que ha assolit la seva expressió màxima amb una mala passada en la sortida de la pilota que ha interceptat la davantera numantina i ha obligat Sergi Gómez a voler refusar el perill amb falta. Últim home. L’àrbitre no ha dubtat. Al carrer. El partit ha embarrancat en una lluita física on el Barça B no s’hi sent còmode, i que l’ha impedit jugar amb criteri. El Numància havia portat el partit al seu terreny i el seu comptador d’ocasions seguia creixent.

Final boig

Amb aquesta dinàmica, Del Pino ha foradat definitivament una nau blaugrana que feia aigües al rematar dins de l’àrea una pilota que venia tova des de la dreta. Es veia a venir.

Instants després Luis Alberto ha portat l’esperança al Mini al marcar un dels gols de la jornada. Des de fora l’àrea ha foradat la portaria després que la pilota topés amb el pal dret. Hi havia temps. No ho ha cregut així Natalio, que sol a la petita ha rematat de cap una pilota impossible per Masip i ha fet explotar d’eufòria la banqueta visitant. La sorpresa anava agafant forma, sobretot quan Rafinha ha marxat expulsat abans d’hora i Masip s’ha hagut de reivindicar fent una gran aturada de mèrit.

Semblava tot dat i beneït, quan en l’última jugada l’àrbitre ha assenyalat  un penal que ha obert les portes a Lombán perquè marqués i posés remei a una molt mala segona part barcelonista.

Fitxa tècnica

  • FC Barcelona B: Masip, Balliu, Sergi Gómez, Ilie, David Lombán, Deulofeu, Espinosa (Dongou, 60’), Luis Alberto, Rafinha, Lobato (Sergi Roberto, 52’), Grimaldo
  • Numancia: Herrerin, Malón, Sunny, Julio Álvarez, Nagore (Del Pino, 75’), Nieto (Juanjo, 17’) Jaio, Natalio, Regalón, Bedoya (Cedric, 68’), Satrústegui
  • Gols: 1-0, Lobato (20’); 1-1, Natalio (52’); 1-2, Del Pino (83’); 2-2 Luis Alberto (85’), 2-3 Juanjo (86’), 3-3 Lombán (93’)
  • Àrbitre: Lopez Acera  (Extremeny). Ha ensenyat targeta groga al local Lobato (50’) i als visitants Bedoya (27’), Regalón (40’), Nagore (58’) i Jaio (88’). Ha expulsat amb vermella directa als locals Sergi Gómez (70’) i Rafinha (90’)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s